Elkészítése
A krumplit megpucoljuk, negyedeljük, és sós vízben feltesszük főni. A csirkemellet kockára vagy csíkokra vágjuk. A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát, és kissé pároljuk. Ezután hozzáadjuk a csirkehúst, és tetszés szerint fűszerezzük (só, bors, majoránna, bazsalikom, rozmaring, petrezselyemzöld). Lefedve pároljuk, majd fedő nélkül addig főzzük, amíg elfő a leve.
Amikor a hús puhára főtt, megszórjuk liszttel, majd lassanként felengedjük a húslével. Kevés ideig főzzük, épphogy megrotyogtatjuk egy kicsit. Beletesszük a borsót és a gombát, párat kavarunk még rajta, és kész is van.
Közben a krumpli is megfő. Ízlés szerinti könnyű, habos krumplipürét készítünk belőle, tejjel, vajjal és egy kevés szerecsendióval.
Egy tűzálló tálba rakjuk a zöldséges csirkét, majd rákanalazzuk a krumplipürét. Tetszés szerint sajtot reszelünk rá. Mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb. 25-30 percig, amíg megpirul a teteje. Kivesszük, tálalás előtt hagyjuk 5-10 percig állni, majd tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

