Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pásztorpite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 fej hagyma
  • olaj
  • 60 dkg csirkemellfilé (vagy olyan hús ami van otthon)
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem gyökér
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg kukorica
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 dl alaplé (vagy 1 tyúkhús kockából készült leves)
  • 1 kg krumpli
  • tej
  • vaj
  • reszelt sajt
Pásztor pite kép

Elkészítése

A krumplit megpucoljuk, negyedeljük, és sós vízben feltesszük főni. A csirkemellet kockára vagy csíkokra vágjuk. A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát, és kissé pároljuk. Ezután hozzáadjuk a csirkehúst, és tetszés szerint fűszerezzük (só, bors, majoránna, bazsalikom, rozmaring, petrezselyemzöld). Lefedve pároljuk, majd fedő nélkül addig főzzük, amíg elfő a leve.

Amikor a hús puhára főtt, megszórjuk liszttel, majd lassanként felengedjük a húslével. Kevés ideig főzzük, épphogy megrotyogtatjuk egy kicsit. Beletesszük a borsót és a gombát, párat kavarunk még rajta, és kész is van.

Közben a krumpli is megfő. Ízlés szerinti könnyű, habos krumplipürét készítünk belőle, tejjel, vajjal és egy kevés szerecsendióval.

Egy tűzálló tálba rakjuk a zöldséges csirkét, majd rákanalazzuk a krumplipürét. Tetszés szerint sajtot reszelünk rá. Mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb. 25-30 percig, amíg megpirul a teteje. Kivesszük, tálalás előtt hagyjuk 5-10 percig állni, majd tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pasztorpite/