Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Pataki pulyka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A cserépedényeket (római vagy pataki tál) hideg vízbe áztatjuk minimum 20 percre. A húsokat hideg vízben leöblítjük, majd szárazra töröljük. 2 teáskanál sót, 1 teáskanál borsot, fél teáskanál szerecsendiót, 2 evőkanál olajjal és az 1 evőkanál mustárral egy kis tálban simára kikeverünk. Ezzel bekenjük a combokat és félrerakjuk. A zöldségeket megmossuk. A paprikát apró kockára […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2021.01.24.

Hozzávalók

Elkészítése

A cserépedényeket (római vagy pataki tál) hideg vízbe áztatjuk minimum 20 percre.

A húsokat hideg vízben leöblítjük, majd szárazra töröljük.

2 teáskanál sót, 1 teáskanál borsot, fél teáskanál szerecsendiót, 2 evőkanál olajjal és az 1 evőkanál mustárral egy kis tálban simára kikeverünk. Ezzel bekenjük a combokat és félrerakjuk.

A zöldségeket megmossuk. A paprikát apró kockára vágjuk, a gombát szintén apróra, a hagymát félbe vágva karikázzuk, ugyanígy a paradicsomot is, a fokhagymát apróra vágjuk.

A beáztatott tálba szórjuk a zöldségek 70 %-át és a maradék sóval összekeverjük (itt ízlés szerint még kedvenc fűszereket is lehet hozzáadni). A gombát ráöntjük, majd a pulykacombokat rátesszük. A maradék zöldséget és a kolbászkarikákat rászórjuk.

A cserépedény tetejét rátesszük és előmelegített 200 fokos sütőben kb 1 óra alatt (hús nagyságától függően) készre sütjük.

Akkor van kész, ha a hús a csontról leválik.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is