Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pataki pulyka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab pulyka alsócomb
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 4 darab paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 fej lilahagyma
  • 250 g apró csiperke (vagy apróra szelt más fajta gomba)
  • 15 dkg csemege kolbász felkarikázva
  • 3 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 0,5 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 evőkanál ét vagy olívaolaj
  • 1 evőkanál mustár

Elkészítése

A cserépedényeket (római vagy pataki tál) hideg vízbe áztatjuk minimum 20 percre.

A húsokat hideg vízben leöblítjük, majd szárazra töröljük.

2 teáskanál sót, 1 teáskanál borsot, fél teáskanál szerecsendiót, 2 evőkanál olajjal és az 1 evőkanál mustárral egy kis tálban simára kikeverünk. Ezzel bekenjük a combokat és félrerakjuk.

A zöldségeket megmossuk. A paprikát apró kockára vágjuk, a gombát szintén apróra, a hagymát félbe vágva karikázzuk, ugyanígy a paradicsomot is, a fokhagymát apróra vágjuk.

A beáztatott tálba szórjuk a zöldségek 70 %-át és a maradék sóval összekeverjük (itt ízlés szerint még kedvenc fűszereket is lehet hozzáadni). A gombát ráöntjük, majd a pulykacombokat rátesszük. A maradék zöldséget és a kolbászkarikákat rászórjuk.

A cserépedény tetejét rátesszük és előmelegített 200 fokos sütőben kb 1 óra alatt (hús nagyságától függően) készre sütjük.

Akkor van kész, ha a hús a csontról leválik.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pataki-pulyka/