Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Peagi pulykaragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Pác

  • 1 dl olaj
  • citromlé
  • friss rozmaring
  • friss kakukkfű
  • 300 g apró kockára vágott pulyka felsőcomb

Ragu

  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • só
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítése

A pác hozzávalóit jól összekavarjuk, hozzáadjuk a húst és hűtőszekrényben 1-2 napig érleljük.

A vajat felolvasztjuk rátesszük a húst és pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk és lefedve készre pároljuk. Vigyázzunk, hogy le ne égessük! Ha szükséges 1 dl száraz fehérborral főzzük tovább, amíg a hús megpuhul.

Utoljára adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, amivel még 1-2 percig sütjük.

A tűzről levéve fedő alatt érleljük az ízeket (pihentetjük kb 10 percig az ételt), majd főtt rizzsel és petrezselyemlevéllel, kockázott zöld és piros kaliforniai paprikával valamint felezett olívabogyóval díszítve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/peagi-pulykaragu/