Hozzávalók:
- 1 üveg piros pesto
- 5 db csirke felső comb
- 1,5 pohár barna rizs
- 3 pohár víz
- kevéske vaj
- 1 kisebb zeller
- 1 sárgarépa reszelve
- só
- bors
- olaj
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan megmossuk, és leitatjuk róla a vizet. Jól bekenjük mindenhol a pestoval. Tepsibe sorakoztatjuk, és alufóliával lefedjük.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Nem szükséges alá víz, a csirke ereszt annyi levet, hogy nem ég le. Ha mégis aggódunk, tehetünk alá egy keveset, vagy időnként nézzünk a fólia alá.)
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és kevés vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és lereszelt répát és zellert. Sóval, borssal ízesítjük. Felengedjük a vízzel, és megvárjuk amíg felforr. Ekkor csökkentsük a lángot, és lefedve főzzük puhára.