Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pestos pulya ropogós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamell
  • 6 evőkanál piros pesto
  • zsemlemorzsa
  • olívaolaj

Salátához

  • 1 db kápia paprika
  • 3 db sonkahagyma
  • 0,5 db kígyóuborka
  • balzsamecet
  • méz
  • só
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítése

A pulykamellet kisebb darabokra vágjuk. Egy mélyebb tálba tesszük a piros pestót, majd a húsdarabokat megforgatjuk benne, ügyelve arra, hogy mindenhol jól bevonja. Ezután egy nagyobb zacskóba zsemlemorzsát öntünk, és a húsokat – lehetőleg nem egyszerre – beletesszük. A zacskót rázogatva a morzsa egyenletesen bevonja a húsokat.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd egy tepsit teszünk bele, amelyet meglocsolunk olívaolajjal. Amikor az olaj sercegni kezd, beletesszük a húsokat, és körülbelül 15 perc alatt szép ropogósra sütjük.

Amíg a hús sül, elkészítjük a salátát. A paprikát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. Az öntetet a végén öntjük rá, majd 5-6 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pestos-pulya-ropogos/