A pulykamellet kisebb darabokra vágjuk. Egy mélyebb tálba tesszük a piros pestót, majd a húsdarabokat megforgatjuk benne, ügyelve arra, hogy mindenhol jól bevonja. Ezután egy nagyobb zacskóba zsemlemorzsát öntünk, és a húsokat – lehetőleg nem egyszerre – beletesszük. A zacskót rázogatva a morzsa egyenletesen bevonja a húsokat.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd egy tepsit teszünk bele, amelyet meglocsolunk olívaolajjal. Amikor az olaj sercegni kezd, beletesszük a húsokat, és körülbelül 15 perc alatt szép ropogósra sütjük.
Amíg a hús sül, elkészítjük a salátát. A paprikát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. Az öntetet a végén öntjük rá, majd 5-6 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.