Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Petrezselymes csirkelepény párolt rizzsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 2 csomag petrezselyemzöld
  • 2 db tojás
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet száraz kenyér
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • olaj

Elkészítése

A csirke előkészítése

A csirkemell szeleteket vékonyabbra vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd megsózzuk. Egy tepsi alját finoman megszórjuk egy kevés delikáttal és őrölt borssal, majd a csirkemell szeleteket szorosan egymás mellé helyezzük.

A petrezselymes massza elkészítése

A petrezselyemzöldet felaprítjuk, majd kevés olajon átforgatjuk. A száraz kenyérszeleteket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és a petrezselyemhez adjuk. Hozzákeverjük a tojásokat és a zúzott fokhagymát.

Sóval, őrölt borssal és delikáttal ízesítjük, majd a masszát tűz felett átforgatjuk, hogy kissé összeálljon.

Sütés

A petrezselymes tölteléket kanállal a csirkemell szeletek tetejére simítjuk. Kevés olajjal meglocsoljuk, majd alufóliával lefedjük a tepsit.

Forró sütőben addig sütjük, amíg a hús megpuhul. Ezután levesszük a fóliát, és addig sütjük tovább, amíg a teteje enyhén megpirul és a lepény teljesen elkészül.

Tálalás

Párolt rizzsel, burgonyapürével vagy friss kenyérrel is tálalható.

Tipp

A kenyér helyett használhatunk zsemlét is, ha az van otthon. A petrezselymes réteg akkor lesz a legfinomabb, ha friss petrezselyemmel készül. Érdemes a sütés végén pár percre grillfokozatra kapcsolni a sütőt, hogy a teteje kellemesen megpiruljon.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/petrezselymes-csirkelepeny-parolt-rizzsel/