A csirke előkészítése
A csirkemell szeleteket vékonyabbra vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd megsózzuk. Egy tepsi alját finoman megszórjuk egy kevés delikáttal és őrölt borssal, majd a csirkemell szeleteket szorosan egymás mellé helyezzük.
A petrezselymes massza elkészítése
A petrezselyemzöldet felaprítjuk, majd kevés olajon átforgatjuk. A száraz kenyérszeleteket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és a petrezselyemhez adjuk. Hozzákeverjük a tojásokat és a zúzott fokhagymát.
Sóval, őrölt borssal és delikáttal ízesítjük, majd a masszát tűz felett átforgatjuk, hogy kissé összeálljon.
Sütés
A petrezselymes tölteléket kanállal a csirkemell szeletek tetejére simítjuk. Kevés olajjal meglocsoljuk, majd alufóliával lefedjük a tepsit.
Forró sütőben addig sütjük, amíg a hús megpuhul. Ezután levesszük a fóliát, és addig sütjük tovább, amíg a teteje enyhén megpirul és a lepény teljesen elkészül.
Tálalás
Párolt rizzsel, burgonyapürével vagy friss kenyérrel is tálalható.
Tipp
A kenyér helyett használhatunk zsemlét is, ha az van otthon. A petrezselymes réteg akkor lesz a legfinomabb, ha friss petrezselyemmel készül. Érdemes a sütés végén pár percre grillfokozatra kapcsolni a sütőt, hogy a teteje kellemesen megpiruljon.