Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Petrezselymes-grillfűszeres csirkemáj újburgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg csirkemáj
  • csipet só
  • ízlés szerint grillfűszer
  • bors
  • 6 darab újburgonya
  • 2 evőkanál zsír
  • friss petrezselyemzöld

Elkészítése

A burgonyát megtisztítjuk. Az újkrumpliban az a jó, hogy nem kell vacakolni vele, épp hogy csak megmossuk, tetszés szerinti nagyságú kockákra vágjuk és mehet is a tepsibe, amit előtte zsírral kikentünk. A burgonyát megsózzuk és kb 20 percre az előmelegített sütőbe toljuk.

Ezalatt a májjal foglalkozunk. Jól megmossuk, megszárítjuk, majd grillfűszerrel megszórjuk és belemasszírozzuk az ízeket. Addig áll, amíg a krumpli félig megsül, majd belehelyezzük a tepsibe és visszatoljuk a sütőbe 10 percre. Addig petrezselymet aprítunk.

Ha már úgy látjuk hogy a máj átsült (nem kell sok idő hozzá) megszórjuk a petrezselyemmel és sóval, egy fakanállal jól átforgatjuk a krumplival és visszatoljuk még 5-6 percre.

Aztán már csak tálalni kell. Mivel szeretem a friss petrezselyem ízét, ezért még egyszer megszórom és így fogyasztom.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/petrezselymes-grillfuszeres-csirkemaj-ujburgonyaval/