Elkészítése
A mártáshoz egy tálban összekeverjük a ketchupot, mézet, vörösbort, kevés olajat, zúzott fokhagymát (vagy fokhagymaport), őrölt borsot és őrölt köményt. Sózni nem szükséges, mert a ketchup elég ízt ad.
A sütőtálat előkészítjük, majd a csirkecombokat alaposan belemártjuk a fűszeres szószba, és egymás mellé sorakoztatjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, darabokra vágjuk, és a hús mellé tesszük. A tálat lefedjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. egy óráig sütjük, amíg a hús megpuhul.
Ezután levesszük a fedőt, a hús tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és nagyobb hőfokon addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad és megpirul. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk.
Tipp
Köretként friss salátát vagy párolt rizst kínálhatunk mellé. Ha erősebben szeretjük a pikáns ízeket, egy kevés chiliport vagy csípős paprikát is adhatunk a mártáshoz.
