Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Pikáns csirkecombok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pikáns csirkecombok egyszerűen elkészíthető, mégis különleges ízvilágú fogás. A fűszeres-mézes vörösboros mártás szépen átjárja a húst, amit a végén ráolvadt sajt tesz teljessé. A sárgarépa nemcsak színt, hanem finom édeskés ízt is ad az ételnek, így egy könnyen elkészíthető, tartalmas ebéd vagy vacsora lehet belőle.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sikli Timi
Beküldte: 2013.11.03.

Hozzávalók

Mártáshoz

Elkészítése

A mártáshoz egy tálban összekeverjük a ketchupot, mézet, vörösbort, kevés olajat, zúzott fokhagymát (vagy fokhagymaport), őrölt borsot és őrölt köményt. Sózni nem szükséges, mert a ketchup elég ízt ad.

A sütőtálat előkészítjük, majd a csirkecombokat alaposan belemártjuk a fűszeres szószba, és egymás mellé sorakoztatjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, darabokra vágjuk, és a hús mellé tesszük. A tálat lefedjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. egy óráig sütjük, amíg a hús megpuhul.

Ezután levesszük a fedőt, a hús tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és nagyobb hőfokon addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad és megpirul. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk.

Tipp

Köretként friss salátát vagy párolt rizst kínálhatunk mellé. Ha erősebben szeretjük a pikáns ízeket, egy kevés chiliport vagy csípős paprikát is adhatunk a mártáshoz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Sikli Timi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is