Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pikáns csirkecombok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db egész csirkecomb (félbe vágva)
  • 2 szál sárgarépa
  • 5-10 dkg reszelt sajt
  • petrezselyemzöld

Mártáshoz

  • ketchup
  • bors
  • 1 evőkanál méz
  • 0,5 dl vörösbor (ízlés szerint lehet több is)
  • kevés olaj
  • őrölt kömény
  • zúzott fokhagyma

Elkészítése

A mártáshoz egy tálban összekeverjük a ketchupot, mézet, vörösbort, kevés olajat, zúzott fokhagymát (vagy fokhagymaport), őrölt borsot és őrölt köményt. Sózni nem szükséges, mert a ketchup elég ízt ad.

A sütőtálat előkészítjük, majd a csirkecombokat alaposan belemártjuk a fűszeres szószba, és egymás mellé sorakoztatjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, darabokra vágjuk, és a hús mellé tesszük. A tálat lefedjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. egy óráig sütjük, amíg a hús megpuhul.

Ezután levesszük a fedőt, a hús tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és nagyobb hőfokon addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad és megpirul. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk.

Tipp

Köretként friss salátát vagy párolt rizst kínálhatunk mellé. Ha erősebben szeretjük a pikáns ízeket, egy kevés chiliport vagy csípős paprikát is adhatunk a mártáshoz.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pikans-csirkecombok/