Elkészítése
A húst hosszában kettévágjuk. A szeletek mindkét oldalát alaposan megfűszerezzük és picit sózzuk. Természetesen ha sós a keverék, akkor a sóval óvatosan bánjunk!
Az olajat felhevítjük és közepes hőfokon, oldalanként 5-5 percig pirítjuk a csirkemellet, majd kiszedjük és félretesszük.
Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk, majd a visszamaradt olajon, közepes hőfokon jól lepirítjuk. Ekkor szűrővel papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék arra folyjon.
A körethez felforrósítjuk az olajat, majd azon 1-2 perc alatt átforgatjuk a rizst. Felöntjük a forró vízzel, sózzuk és időnként megkeverve 10 percig főzzük. Az idő letelte után elzárjuk alatta a gázt és fedő alatt további 10 percig hagyjuk, hogy a rizsszemek magukba szívják a maradék folyadékot és szépen megduzzadjanak.
Már csak egyetlen lépés maradt hátra, a tálalás.

