Elkészítése
Csirkeszárnyak elkészítése
A pác hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd a megtisztított, megmosott csirkeszárnyakat alaposan beleforgatjuk. A tálat lefedve hűtőbe tesszük legalább 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek, de akár azonnal is süthető. A szárnyakat 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, amíg szép pirosak nem lesznek. Figyeljünk rá, hogy a méz miatt könnyen megéghet a hús, ezért félidőben érdemes alufóliát tenni rá.
Ananászos rizs elkészítése
A rizst folyó víz alatt leöblítjük. Egy lábasban a vaj és az olaj keverékén megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a rizst. Felöntjük kétszeres mennyiségű alaplével, beletesszük az ananász kockákat, és lefedve forrásig főzzük. Amikor felforrt, néhány perc után elzárjuk a lángot, és a fedő alatt hagyjuk, hogy a gőzben megdagadjon.
Tálalás
A megsült csirkeszárnyakat az ananászos rizzsel kínáljuk. A sütés közben keletkezett szaftot kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük, majd a kész ételre kanalazzuk.
Tipp
Ha különlegesebb ízt szeretnénk, adjunk a rizshez egy marék pirított kesudiót vagy mogyorót. A pácot friss lime lével is gazdagíthatjuk, hogy citrusos aromát kapjon. Tálalás előtt szórjuk meg petrezselyemmel vagy korianderrel a friss hatásért.
