Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pikáns csirkeszárnyak ananászos rizzsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db csirkeszárny

Páchoz

  • 2 evőkanál méz
  • 4 evőkanál kechup
  • 1 evőkanál mustár
  • só
  • bors
  • 0,5 fej vöröshagyma (kockára vágva)
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma (finomra reszelve)
  • chilipaprika (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál gyömbér (por alakban is jó)
  • 1 evőkanál szójaszósz

Ananászos rizshez

  • 50 dkg rizs
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 liter alaplé
  • só
  • 1 kis doboz ananász konzerv (kockázott )

Elkészítése

Csirkeszárnyak elkészítése

A pác hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd a megtisztított, megmosott csirkeszárnyakat alaposan beleforgatjuk. A tálat lefedve hűtőbe tesszük legalább 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek, de akár azonnal is süthető. A szárnyakat 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, amíg szép pirosak nem lesznek. Figyeljünk rá, hogy a méz miatt könnyen megéghet a hús, ezért félidőben érdemes alufóliát tenni rá.

Ananászos rizs elkészítése

A rizst folyó víz alatt leöblítjük. Egy lábasban a vaj és az olaj keverékén megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a rizst. Felöntjük kétszeres mennyiségű alaplével, beletesszük az ananász kockákat, és lefedve forrásig főzzük. Amikor felforrt, néhány perc után elzárjuk a lángot, és a fedő alatt hagyjuk, hogy a gőzben megdagadjon.

Tálalás

A megsült csirkeszárnyakat az ananászos rizzsel kínáljuk. A sütés közben keletkezett szaftot kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük, majd a kész ételre kanalazzuk.

Tipp

Ha különlegesebb ízt szeretnénk, adjunk a rizshez egy marék pirított kesudiót vagy mogyorót. A pácot friss lime lével is gazdagíthatjuk, hogy citrusos aromát kapjon. Tálalás előtt szórjuk meg petrezselyemmel vagy korianderrel a friss hatásért.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pikans-csirkeszarnyak-ananaszos-rizzsel/