Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pikáns házi csirkemellsonka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 35 dkg csirkemell
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 csipet bors
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika

Kenéshez

  • 2 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál gyros fűszerkeverék
  • csipet só

Elkészítése

A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk és leitatjuk róla a vizet. Kisebb darabokra vágjuk, majd aprítógépben, két részletben pépesítjük.

A fokhagymát meghámozzuk, fokhagymanyomóval a húsos masszához nyomjuk vagy belereszeljük. A csirkemellet meghintjük a fűszerekkel és egy evőkanál segítségével nagyon alaposan eldolgozzuk.

Folpackra helyezzük a keveréket. Szorosan ráhajtjuk a fóliát alulról és felülről, majd a két oldalt lelógó rész segítségével formára hengergetjük (úgy fest, akárcsak egy hatalmas szaloncukor. Hogy ne tudjon belefolyni a víz, a biztonság kedvéért duplán fóliázom, a második réteg széleit csomózom.

Annyi hideg vízben, amennyi ellepi, fedő alatt felforraljuk. Amikor már lobog a víz, a lángot a legalacsonyabbra állítjuk és így főzzük, továbbra is fedő alatt kb 35 percen keresztül.

A főzési idő letelte után 15 percig jéghideg vízben hűtjük.

Az olajat a fűszerkeverékkel elkeverjük.

A kihűlt sonkát kicsomagolom a fóliából és egy ecset segítségével minden oldalát gondosan bekenem a fűszeres olajjal.

Folpack vagy alufólia alatt minimum két órán át hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután már szépen szeletelhető, fogyasztható a saját készítésű csirkemellsonka.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pikans-hazi-csirkemellsonka/