A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk és leitatjuk róla a vizet. Kisebb darabokra vágjuk, majd aprítógépben, két részletben pépesítjük.
A fokhagymát meghámozzuk, fokhagymanyomóval a húsos masszához nyomjuk vagy belereszeljük. A csirkemellet meghintjük a fűszerekkel és egy evőkanál segítségével nagyon alaposan eldolgozzuk.
Folpackra helyezzük a keveréket. Szorosan ráhajtjuk a fóliát alulról és felülről, majd a két oldalt lelógó rész segítségével formára hengergetjük (úgy fest, akárcsak egy hatalmas szaloncukor. Hogy ne tudjon belefolyni a víz, a biztonság kedvéért duplán fóliázom, a második réteg széleit csomózom.
Annyi hideg vízben, amennyi ellepi, fedő alatt felforraljuk. Amikor már lobog a víz, a lángot a legalacsonyabbra állítjuk és így főzzük, továbbra is fedő alatt kb 35 percen keresztül.
A főzési idő letelte után 15 percig jéghideg vízben hűtjük.
Az olajat a fűszerkeverékkel elkeverjük.
A kihűlt sonkát kicsomagolom a fóliából és egy ecset segítségével minden oldalát gondosan bekenem a fűszeres olajjal.
Folpack vagy alufólia alatt minimum két órán át hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután már szépen szeletelhető, fogyasztható a saját készítésű csirkemellsonka.