Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pikáns húsgolyócskák natúr salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húsgolyóhoz

  • 250 g darált pulykahús
  • 2 púpozott zabpehely (aprószemű)
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál citromlé
  • bors
  • só

Salátához

  • 6 levél jégsaláta
  • 2 darab paradicsom
  • 1 darab zöldpaprika
  • 2 csomag mozzarella
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítése

A hagymákat meghámozzuk és feldaraboljuk.

A darált húst egy tálba tesszük és a vöröshagymát hozzáadjuk a zúzott fokhagymával együtt. A többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk, majd 15 percen át pihentetjük a masszát.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A húskeverékből nedves kézzel diónyi golyókat formálunk és a tepsire sorakoztatjuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt pirosra sütjük.

A salátához előkészített zöldségeket megmossuk és tetszőleges darabokra vágjuk. A sajtot felkockázzuk.

A saláta összes, immár feldarabolt hozzávalóját egy tálba rakjuk és alaposan összeforgatjuk, majd meglocsoljuk kevés olívaolajjal és máris tálalhatunk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pikans-husgolyocskak-natur-salataval/