Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkeszárny
- 15 dkg liszt
- 1 evőkanál füstös fűszersó
- 4 db tojás
- 1 evőkanál fokhagymakrém
- 25 dkg panko morzsa
- étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztben keverjük el a fűszerkeveréket, majd a fűszeres lisztben forgassuk meg a csirkeszárny darabokat.
A tojást enyhén verjük fel, majd keverjük bele a fokhagymakrémet.
Forgassuk bele a szárnydarabokat. Ügyelve arra, hogy mindenhol bevonja a tojás a húst.
Vegyük ki a tojásból a húst, majd forgassuk bele a morzsába a szárny darabokat.
Bő, forró olajban süssük ki a csirkeszárnyakat.
[box style=”info”]Tipp. Nem sóztam a húst, mert az én fűszerkeverékem elég sós volt. Panko morzsa helyett használhatunk sima hagyományos zsemlemorzsát is. A panko morzsától sütés után ropogósabb lesz a bundája a csirkeszárnynak.[/box]