Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pikáns töltött csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 20 dkg parasztkolbász
  • 4 db csemegeuborka
  • 4 db tojás
  • 1 teáskanál mustár
  • só
  • bors
  • szárnyas fűszerkeverék
  • étolaj

Elkészítése

A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, és megszórjuk szárnyas fűszerrel. A tojásokat keményre főzzük. A csemegeuborkát és a kolbászt apróra vágjuk.

A főtt tojásokat lereszeljük vagy villával összetörjük, majd hozzákeverjük a kolbászt, az uborkát és a mustárt. Sózzuk, borsozzuk, és a csirkemellek felére halmozzuk. Ezután ráhajtjuk a hús másik felét, és hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük. Kiolajozott tepsibe vagy jénaiba fektetjük, kevés vizet öntünk alá, és lefóliázva, előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

A sütés végén eltávolítjuk a fóliát, és a csirkemelleket 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük. Gombás rizzsel tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pikans-toltott-csirkemell/