Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Szárnyas receptek

Pikáns tyúkpörkölt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg tyúk farhát nélkül A páchoz: kevés olaj, őrölt citrombors, só A pörkölthöz: 1 nagyobb vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 kápia paprika 1 paradicsom 1 kisebb zeller 1 tk só 3 ek olaj 1 tk őrölt bors 1 késhegynyi majoránna 1 csokor petrezselyem 10 dkg füstölt kolbász 2 dl csirkealaplé 1 tk fűszerpaprika […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg tyúk farhát nélkül

A páchoz:

  • kevés olaj, őrölt citrombors, só

A pörkölthöz:

  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kápia paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kisebb zeller
  • 1 tk só
  • 3 ek olaj
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 késhegynyi majoránna
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 2 dl csirkealaplé
  • 1 tk fűszerpaprika


Elkészítése:

A tyúk combokat, a szárnyakat és melleket a páccal jól bedörzsöljük. Letakarva a hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap egy lábasban olajat hevítünk, majd megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A paprikát, a paradicsomot és a zellert is kockákra vágjuk, majd a hagymához adjuk.

Sózzuk, borsozzuk, majd fűszerpaprikával és majoránnával fűszerezzük. Felöntjük alaplével és hozzáadjuk a tyúkhúst is. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

Ezután, ha szükséges, adunk még hozzá alaplevet. A végén, hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, majd egy 10 percig főzzük még.

Petrezselyem zölddel és tejföllel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is