Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Pincemester csirkéje

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkemelleket óvatosan szétnyitjuk és enyhén kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. Megsózzuk és szárnyas fűszerrel ízesítjük. A szőlőt leszemezzük és alaposan megmossuk. Minden csirkemell közepére helyezünk egy darab rokfort sajtot, majd a hússzeleteket összehajtjuk, és fogvájóval összetűzzük, hogy ne nyíljanak ki. Ezután mindegyiket baconbe tekerjük, hogy finom ízt és ropogós külsőt kapjanak. A “csomagokat” egy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2012.10.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkemelleket óvatosan szétnyitjuk és enyhén kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. Megsózzuk és szárnyas fűszerrel ízesítjük. A szőlőt leszemezzük és alaposan megmossuk. Minden csirkemell közepére helyezünk egy darab rokfort sajtot, majd a hússzeleteket összehajtjuk, és fogvájóval összetűzzük, hogy ne nyíljanak ki. Ezután mindegyiket baconbe tekerjük, hogy finom ízt és ropogós külsőt kapjanak.

A “csomagokat” egy tepsibe vagy hőálló tálba helyezzük, majd aláöntünk 1-1 dl bort és mustot. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a bacon szép pirosra és ropogósra nem sül.

A sütés után a visszamaradt szaftot egy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a szőlőszemeket, és ismét 1-1 dl bort és mustot öntünk rá. Hozzáadjuk a vajat, és addig forraljuk, amíg a mártás besűrűsödik. Ha szükséges, még ízesítjük sóval vagy borssal.

A csirkemellet a boros-mustos szőlővel és tetszőleges körettel tálaljuk. Én rösztit készítettem mellé, de bármilyen köret jól illik hozzá.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Valentin napi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is