A csirkemelleket óvatosan szétnyitjuk és enyhén kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. Megsózzuk és szárnyas fűszerrel ízesítjük. A szőlőt leszemezzük és alaposan megmossuk. Minden csirkemell közepére helyezünk egy darab rokfort sajtot, majd a hússzeleteket összehajtjuk, és fogvájóval összetűzzük, hogy ne nyíljanak ki. Ezután mindegyiket baconbe tekerjük, hogy finom ízt és ropogós külsőt kapjanak.
A “csomagokat” egy tepsibe vagy hőálló tálba helyezzük, majd aláöntünk 1-1 dl bort és mustot. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a bacon szép pirosra és ropogósra nem sül.
A sütés után a visszamaradt szaftot egy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a szőlőszemeket, és ismét 1-1 dl bort és mustot öntünk rá. Hozzáadjuk a vajat, és addig forraljuk, amíg a mártás besűrűsödik. Ha szükséges, még ízesítjük sóval vagy borssal.
A csirkemellet a boros-mustos szőlővel és tetszőleges körettel tálaljuk. Én rösztit készítettem mellé, de bármilyen köret jól illik hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂