Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pincemester csirkéje recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 20 dkg rokfort (vagy márványsajt )
  • 1 csomag bacon (szeletelt )
  • só
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 2-3 fürt szőlő (piros, fehér vegyesen )
  • 2 dl must
  • 2 dl félédes fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehérbors
Pincemester csirkéje

Elkészítése

A csirkemelleket óvatosan szétnyitjuk és enyhén kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. Megsózzuk és szárnyas fűszerrel ízesítjük. A szőlőt leszemezzük és alaposan megmossuk. Minden csirkemell közepére helyezünk egy darab rokfort sajtot, majd a hússzeleteket összehajtjuk, és fogvájóval összetűzzük, hogy ne nyíljanak ki. Ezután mindegyiket baconbe tekerjük, hogy finom ízt és ropogós külsőt kapjanak.

A “csomagokat” egy tepsibe vagy hőálló tálba helyezzük, majd aláöntünk 1-1 dl bort és mustot. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a bacon szép pirosra és ropogósra nem sül.

A sütés után a visszamaradt szaftot egy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a szőlőszemeket, és ismét 1-1 dl bort és mustot öntünk rá. Hozzáadjuk a vajat, és addig forraljuk, amíg a mártás besűrűsödik. Ha szükséges, még ízesítjük sóval vagy borssal.

A csirkemellet a boros-mustos szőlővel és tetszőleges körettel tálaljuk. Én rösztit készítettem mellé, de bármilyen köret jól illik hozzá.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pincemester-csirkeje/