Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 800 g csirkemell 5 fej hagyma 6 gerezd fokhagyma 1/2 csomag piri-piri fűszerkeverék (20 g) kevés só kevés frissen őrölt bors 1 ek citromlé, 1 ek étolaj a pácoláshoz, ugyanennyi a krumpli alá 2 kg krumpli néhány szál kakukkfű Elkészítése: A csirkemelleket kifilézzük, majd keresztirányban felszeleteljük ujjnyi vastag szeletekre. A fűszerkeverékkel és kevés olajjal, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 800 g csirkemell
  • 5 fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csomag piri-piri fűszerkeverék (20 g)
  • kevés só
  • kevés frissen őrölt bors
  • 1 ek citromlé,
  • 1 ek étolaj a pácoláshoz, ugyanennyi a krumpli alá
  • 2 kg krumpli
  • néhány szál kakukkfű


Elkészítése:

A csirkemelleket kifilézzük, majd keresztirányban felszeleteljük ujjnyi vastag szeletekre. A fűszerkeverékkel és kevés olajjal, sóval összekeverjük. 1 kanál citromlevet is öntöthetünk hozzá. A fokhagymát megtiszítjuk, a kés lapjával szétnyomjuk és felaprítjuk, majd a húshoz adjuk és jól összeforgatjuk.

A krumplit meghámozzuk, kisujjnyi vastag karikákra vágjuk és az előzőleg 1 kanálnyi étolajjal kikent sütőtálba sorakoztjuk, majd megsózzuk kicsit. Erre tesszük a hagymát, majd a pácolt hússzeleteket. Borsot őrlünk rá, majd kakukkfű ágakat teszünk tetejére és alufóliával lefedve előmelegített sütőbe toljuk. A fólia tetejére fogpiszkálóval néhány lyukat készítünk.

Addig sütjük fólia alatt, amíg minden megpuhul, utána fólia nélküli kicsit piríthatunk a tetején.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is