Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pirított csirkemáj / resztelt máj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 lecsópaprika
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • majoránna
  • őrölt bors
  • só
  • kevés olaj a hagyma párolásához


Elkészítése:

A hagymát félkarikára vágjuk, kevés olajon megpároljuk. A szétnyomott, apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, majd a kettévágott csirkemájakat beletéve, fehéredésig pirítjuk.

Az apróra vágott paradicsomot, és a felkarikázott paprikát is hozzátéve megborsozzuk, paprikázzuk. Kevés majoránnát is adunk hozzá, majd fedő alatt pároljuk.

Folyadék hozzáadására nincs szükség, mert a máj eleget tartalmaz. Úgy állapíthatjuk meg, hogy kész van-e, hogy egy májdarabot kettévágunk, és ha a közepe nem rózsaszín, akkor elkészült. A végén sózzuk meg, mert ha előbb tesszük, megkeményedhet a máj.

Krumplipürét, rizst, tarhonyát ajánlok mellé.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/piritott-csirkemaj-resztelt-maj/