Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pirított csirkemáj sertéshússal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg friss csirkemáj
  • 20 dkg sertéshús
  • 15 dkg bacon
  • 3 evőkanál olaj vagy vaj
  • bors
  • só
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 kápia paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl húsleves alaplé

Elkészítése

A májat megtisztítjuk, megmossuk és lecsepegtetjük, majd daraboljuk apróbbra.

A vöröshagymát és fokhagymát aprítsuk fel.

A felhevített zsiradékon kezdjük el párolni a hagymákat, majd a paprikát is adjuk hozzá, amit szintén felkockáztunk.

Ezután a bacon kerül bele felcsíkozva és szépen zsírjára sütjük az egészet. A karaj oldalsó, leeső része az úgynevezett lánchús, nem nagy darab, de szépen felcsíkozzuk és a hagymás raguhoz keverjük, majd fehéredésig sütjük.

Felöntjük 1 dl alaplével és lefedve puhára főzzük a húst.

A kapribogyót kissé kimossuk a sós léből és a raguba tesszük. Borsozzuk, majd a májat is hozzáadjuk. Lefedjük és addig főzzük, amíg a máj elkészül. Ez kb 10 perc.

Petrezselymes rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/piritott-csirkemaj-serteshussal/