Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pirított csirkemáj zöldfűszerekkel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemáj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 darab friss bazsalikomlevél
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 darab zsályalevél
  • 50 g füstölt szalonna
  • 1 dl almabor vagy félszáraz fehérbor (ennek hiányában víz)
  • 2 ág friss majoránna (vagy 1/2 kk szárított)

Elkészítése

A fokhagymát meghámozzuk és felszeleteljük.

A májat megmossuk és leöblítjük. A rajta maradt inakat és hártyákat levágjuk. Ha a máj nagyobb, akkor 2-3 darabra vágjuk.

A szalonnát csíkokra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a zsályát és a szalonna zsírján pirítjuk kb 1 percig. Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát és a csirkemájat és kb 4-5 percig pirítjuk, hogy a máj mindenhol kifehéredjen. Kevés borsot, sót és a felaprított zöldfűszereket rászórjuk és összekeverjük.

A borral felöntjük és lefedjük. Addig főzzük, amíg a bor elpárolog alóla.

A tetejére kevés apírtott petrezselymet szórhatunk.

Köretként készíthetünk hozzá rozmaringos sült burgonyát.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/piritott-csirkemaj-zoldfuszerekkel/