Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Poréhagymás sült csirkecomb bulgurral recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darab csirke alsócomb
  • 2 darab csirke felsőcomb
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre forró víz
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • só

Elkészítése

A csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel.

A póréhagymát tisztítás után vastagabb karikára vágjuk.

Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, belerakjuk csirkecombokat és minden oldalát lepirítjuk, majd rádobjuk a karikára vágott póréhagymát és együtt tovább pároljuk.

Amíg sül a csirke addig elkészítjük a bulgurt. Egy edénybe öntjük a megmosott bulgurt, felöntjük a forró vízzel és sózzuk, borsozzuk, lefedjük és puhára főzzük. Állni hagyjuk, hogy megdagadjon.

Ha megpuhultak a combok, akkor zsírjára sütjük és a kész bulgurral tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/porehagymas-sult-csirkecomb-bulgurral/