Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pórés-mustáros csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagy csirkemellfilé
  • 1 nagyobb póréhagyma
  • 3 ek kukoricaliszt
  • 1 ek őrölt fehér mustármag por
  • 2 ek kukoricaolaj
  • 2 dl (lm) tejszín
  • 1,5 dl víz
  • 1 tk dijoni magos mustár
  • ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors


Elkészítése:

A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, majd a mustármagporral, sóval és borssal elkevert kukoricalisztben meghempergetjük.

Az olajat felhevítjük, és a csirkemellet aranybarnára sütjük benne.

Ha a hús átsült, hozzáadjuk az aprított póréhagymát, a tejszínt, a vizet és a magos mustárt. Óvatosan elkeverjük, és takarék lángon addig főzzük, míg a szaft eléri a kellő sűrűséget.

Ízlés szerint sült burgonyával, rizzsel, vagy (gm) tésztával forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pores-mustaros-csirke/