Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pörkölt csirkemáj friss majorannával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • só
  • bors
  • 1 ek vágott majoranna
  • 2 ek kacsazsír
  • 1 tk liszt


Elkészítése:

A vöröshagymát felkockázzuk, és a kacsazsíron lepirítjuk. A májat jól megmossuk, lecsorgatjuk, és a felesleges ereket kivágjuk. A pirított hagymához fűszerpaprikát adunk, a májat rádobjuk, és lepirítjuk.

A paprikát, paradicsomot felkockázzuk, és azt is hozzáadjuk. Erős hőfokon pirítjuk, kevés vizet adjunk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, és ha sűrűn szeretjük, akkor 1 tk liszttel szórjuk meg, hogy besűrűsödjön.

Frissen vágott majorannával megszórjuk, és azon forrón tálaljuk. Köretnek sült (hullámos) burgonyát, vagy párolt rizst adjunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/porkolt-csirkemaj-friss-majorannaval/