Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Portugál csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 db zöldpaprika
  • só
  • bors
  • majoránna
  • csípős pirosarany
  • 8 darab csirkecomb

Elkészítése

Az olívaolajat egy nagyobb tálba tesszük, amibe beleférnek a csirkecombok. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a piros aranyat, a borsot, és a majoránnát. Az erős paprikát apróra felszeleteljük, és a pácba keverjük.

A csirkecombokat alaposan besózzuk, majd a pácba forgatjuk, hogy mindenütt jól bevonja őket.

Egy tepsibe vagy jénaiba kevés olajat és vizet öntünk, majd a csirkecombokat elrendezzük benne. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, és a húsokat körülbelül 30 perc alatt megsütjük. Sütés közben, ha lehetséges, locsoljuk meg a combokat a saját levükkel. Ha szükséges, a sütési idő első felében fedjük le alufóliával, majd a végén vegyük le, hogy a hús szép színt kapjon.

Köretként burgonyát vagy rizst kínálhatunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/portugal-csirke/