Hozzávalók:
- 2 db kisebb pulyka alsó comb
- 6-8 db duci fokhagyma
- 1 közepes vöröshagyma
- 25 dkg füstölt szalonna
- só
Elkészítése:
Egy agyagedényt hideg vízbe áztatunk legalább 45 percig, közben a combokat megtisztítjuk és a csont mellet hosszan, mélyen bevágjuk mindkét oldalát, majd megsózzuk.
A hagymákat megtisztítjuk, a szalonna harmadát felkockázzuk és a bevágásokba tesszük a fokhagymával együtt.
A megtűzdelt húsokat beletesszük az agyagedénybe, mellészórjuk a kimaradt fokhagyma gerezdeket, majd rákarikázzuk a vöröshagymát. A maradék szalonnából vékony szeleteket vágunk és rátesszük a combokra. 1 dl vizet öntünk alá, majd lefedjük és betesszük a sütőbe.
200 fokon kb 50 percig sütjük, majd fedő nélkül robogósra pirítjuk a tetejét.