Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Pulyka

Szárnyas receptek

Pulyka aprópecsenye kapros sajtszószban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 800 g pulykacombfilé 2 kis fej hagyma 5 gerezd fokhagyma kevés száraz fehérbor 3 ek főzőtejszín 2 ek tejföl 100 g reszelt sajt kis csokor friss kapor (vagy 1 kk szárított) kevés só őrölt fehér bors kevés olívaolaj Elkészítése: A pulykahúst apróra kockázom. A hagymát, majd a fokhagymát kevés olívaolajon együtt megpirítom. A húst […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.08.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 800 g pulykacombfilé
  • 2 kis fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • kevés száraz fehérbor
  • 3 ek főzőtejszín
  • 2 ek tejföl
  • 100 g reszelt sajt
  • kis csokor friss kapor (vagy 1 kk szárított)
  • kevés só
  • őrölt fehér bors
  • kevés olívaolaj


Elkészítése:

A pulykahúst apróra kockázom. A hagymát, majd a fokhagymát kevés olívaolajon együtt megpirítom. A húst hozzáadva fehéredésig pörkölöm. (Nem baj, ha kicsit odakapja, de ne égessük meg!)

Felöntöm kevéske borral. A bor feloldja az esetleges pörkölődést. Megsózom és borsozom, majd fedő alatt a hús puhulásáig párolom.

A reszelt sajtból, a tejszínből és a tejfölből mártást készítek, majd az apró húshoz hozzáadom. A kaprot is hozzáteszem, és addig forralom, míg a mártás besűrűsödik. Bármivel tálalható, ami magán hordozza a bőséges mártást. Rizzsel, tésztával, vagy galuskával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is