Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulyka aprópecsenye kapros sajtszószban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 800 g pulykacombfilé
  • 2 kis fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • kevés száraz fehérbor
  • 3 ek főzőtejszín
  • 2 ek tejföl
  • 100 g reszelt sajt
  • kis csokor friss kapor (vagy 1 kk szárított)
  • kevés só
  • őrölt fehér bors
  • kevés olívaolaj


Elkészítése:

A pulykahúst apróra kockázom. A hagymát, majd a fokhagymát kevés olívaolajon együtt megpirítom. A húst hozzáadva fehéredésig pörkölöm. (Nem baj, ha kicsit odakapja, de ne égessük meg!)

Felöntöm kevéske borral. A bor feloldja az esetleges pörkölődést. Megsózom és borsozom, majd fedő alatt a hús puhulásáig párolom.

A reszelt sajtból, a tejszínből és a tejfölből mártást készítek, majd az apró húshoz hozzáadom. A kaprot is hozzáteszem, és addig forralom, míg a mártás besűrűsödik. Bármivel tálalható, ami magán hordozza a bőséges mártást. Rizzsel, tésztával, vagy galuskával.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulyka-apropecsenye-kapros-sajtszoszban/