Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulyka cordon bleu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 10 dkg füstölt, főtt sonka
  • 15 dkg feta
  • 10 dkg finomliszt
  • 5 tojás
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • 6 dl olaj a sütéshez
  • bors
  • só

Elkészítése

A pulykamellet a lehető legnagyobb szeletekre felvágjuk és kissé kiklopfoljuk.

Egy nagyobb darab folpackot kiterítünk, ráhelyezzük a hússzeleteket egymás mellé. Arra a sonkát és a keskeny csíkokra vágott sajtot, enyhén sózzuk és bátran borsozzuk, majd a folpack segítségével szorosan feltekerjük és tömörítjük, illetve csavarunk rajta párat, majd a végeit megcsomózzuk. Hűtőszekrénybe téve legalább 6-7 órán hagyjuk dermedni, de a fagyasztóba is betehetjük, ha például egy ünnepi sülthöz előre dolgozunk.

A panírozást duplán kell elvégezni, hogy a sajt biztosan ne folyjon ki a süléskor, azaz: liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa sorrendben.

Bő olajban, de nagyon lassan, takaréklángon, többször forgatva 20-22 perc alatt szép pirosra sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni és pár perc pihentetés után szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulyka-cordon-bleu/