A pulykamellet a lehető legnagyobb szeletekre felvágjuk és kissé kiklopfoljuk.
Egy nagyobb darab folpackot kiterítünk, ráhelyezzük a hússzeleteket egymás mellé. Arra a sonkát és a keskeny csíkokra vágott sajtot, enyhén sózzuk és bátran borsozzuk, majd a folpack segítségével szorosan feltekerjük és tömörítjük, illetve csavarunk rajta párat, majd a végeit megcsomózzuk. Hűtőszekrénybe téve legalább 6-7 órán hagyjuk dermedni, de a fagyasztóba is betehetjük, ha például egy ünnepi sülthöz előre dolgozunk.
A panírozást duplán kell elvégezni, hogy a sajt biztosan ne folyjon ki a süléskor, azaz: liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa sorrendben.
Bő olajban, de nagyon lassan, takaréklángon, többször forgatva 20-22 perc alatt szép pirosra sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni és pár perc pihentetés után szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!