Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulyka kebab szendvics házi bucival recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A házi bucihoz

  • 45 dkg finomliszt
  • 80 g tejföl
  • 1 tojás
  • 1,3 dl tej
  • 1 zacskó porélesztő vagy 7 dkg érett kovász
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 evőkanál só

A kebabhoz

  • 500 g darált pulykahús
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • só
  • bors

Kebab fűszerezéséhez

  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0,5 teáskanál cayene bors
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál koriander
  • 0,5 teáskanál görögszénamag
  • 1 teáskanál koriandermag
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 0,5 teáskanál kardamom
  • 0,5 teáskanál fahéj
  • 0,5 teáskanál szegfűszeg
  • 2 csipet szerecsendió
  • 3 csipet őrölt chili

Körethez

  • 4 darab nagyobb édesburgonya
  • só
  • bors

Mártogatóshoz

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • friss póréhagyma zöldje
  • só
  • bors
  • reszelt cheddar sajt

Elkészítése

Buci elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A nedves hozzávalokat egy tálban összekeverjük (tojás, tejföl, tejes élesztő). Miután összekeveredtek hozzáadjuk a lisztet és a sót. Elkezdjük begyúrni a tésztánkat és miután elértük a tészta állagot hozzádolgozzuk a puha vajat is.

Tovább dagasztjuk, amint elválik az edény falától és nem marad a tálunkban a tészta, akkor letakarjuk a tálat és meleg helyen 45 percig pihentetjük.

Ha szépen, kb a duplájára nőtt a tésztánk kb 8 dkg-os darabokra kiporciózzuk és gombócot formázunk belőlük és újabb 20 percig pihentetjük.

Pihentetés után ovális buci alakot formálunk belőlük es sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarjuk újabb 10 percre, majd utána felvert tojással lekenjük, hogy szép fényesek legyenek. 190-200 fokon 20 percig sütjük.

Kebab elkészítése:

A fűszereket egy mozsárba rakjuk és összetörjük jó alapsan. A húst jól besózzuk, meg borsozzuk és attól függően, hogy mennyire szeretnénk fűszeresen 2-4 teáskanállal rárakunk a húsra a fűszerkeverékből.

Végül rárakjuk az apróra vágott vöröshagymát és összekeverjük, majd gombócokat formázunk a masszából.

Egy tepsit felforrósítunk némi kacsazsírral és aranybarnára sütjük a húsgolyóinkat úgy, hogy jó szaftosak maradjanak.

Köret elkészítése:

Felvágjuk az édesburgonyát szép hasábokra, majd sózzuk és borsozzuk és forró zsiradékban megsütjük. Fontos, hogy ne használjunk fedőt a sütésnél! Így marad igazán ropogós majd a burgonya.

Mártogatós elkészítse:

A joghurtot egy kis tálba rakjuk, fokhagymanyomoval belenyomunk 2 gerezd fokhagymát és az apróra vágott póréhagyma zöldjét. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és már csak tálalnunk kell.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulyka-kebab-szendvics-hazi-bucival/