Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulyka Wellington módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darab pulykamell
  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg gomba
  • 1 marék dió
  • 2 szál újhagyma vagy sonkahagyma
  • 25 dkg füstölt sonka (szeletelve)
  • 1 tojás
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • 1 evőkanál dijoni mustár

Elkészítése

A húsokat megmossuk és szárazra töröljük. Sóval-borssal fűszerezzük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon mindegyik oldalát átsütjük és félretesszük.

A diót aprítóba tesszü vagy ledaráljuk, majd száraz serpenyőben pirítani kezdjük. A gombát és a hagymát szintén aprítjuk és a dióhoz keverjük.

Kiterítünk egy darab folpackot, amire 3 rétegben elhelyezzük a sonkát.

A sonkára kerül a gombás-diós keverék is, majd a hús, amit előtte jól átkenünk a mustárral. A folpack segítségével feltekerjük és 10 percre a fagyasztóba tesszük.

Kinyújtjuk a tésztát, ezt szintén folpackra tesszük. A fagyasztóból kivesszük a húst, leszedjük óvatosan a folpackot. Rátesszük a tésztára, majd a folpack segítségével beburkoljuk a húst.

A maradék tésztából kiszúró segítségével készíthetünk díszeket a tésztára. Tojássárgájával megkenjük és 200 fokon kb 30-40 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulyka-wellington-modra/