Elkészítése
A hagymát felaprítjuk, majd a felforrósított olajban 5 perc alatt puhára sütjük. Felaprítjuk a fokhagymát és a hagymával elkeverjük. 1 perc után hozzáadjuk a zabpelyhet és 2 percig keverjük. Lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
A húst egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a kihűlt hagymás zabpelyhet, majd belereszejük a répát is.
A barackot felaprítjuk és a húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kézzel alaposan összegyúrjuk. A masszából 8-10 gombócot formázunk, majd húspogácsa készítőbe tesszük és ellapítom.
Sütés: kiolajozott grill serpenyőben átsütjük mindkét oldalán vagy megkenjük kevés olajjal a húspogácsákat és betesszük 10-15 percre egy 200 fokra előmelegített sütőbe vagy kisütjük kerti grillsütőn.









