Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykafasírt fetasajttal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 darab tejbe áztatott zsemle
  • 500 g pulyka darálthús
  • 150 g feta
  • 2 kávéskanál só
  • 1 teáskanál citrombors
  • 1 evökanál mustár
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 csapott evőkanál fokhagymag ranulátum
  • 2 tojás
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 100 g finomliszt
  • 1 dl olaj a sütéshez

Elkészítése

A tejbe áztatott zsemléket jól kinyomkodjuk, majd a húshoz adjuk, a többi hozzávalóval együtt: só, citrombors, mustár, paprika, fokhagyma granulátum, tojások és az aprított petrezselyemzöld. A fetasajtot csak belemorzsoljuk, majd jól összedolgozzuk.

Vizes kézzel gombócokat formázunk a húsmasszából, majd a lisztben meghempergetjük.

Egy tepsit kibélelünk sütöpapírral, megkenjük olajjal és belehelyezzük a húsgombócokat, majd a tetejüket is mekenjük a maradék olajjal.

180 fokra elömelegített sütöbe toljuk kb fél órára. Félidönél megfordítjuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulykafasirt-fetasajttal/