Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykahús sütőtök macokkal, kapros szósszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg pulykahús (lehet comb vagy mell)
  • 1 kávéskanál pulykasült fűszerkeverék
  • 1 dl olaj
  • 0,5 kg sütőtök
  • 2 tojás
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt
  • só
  • bors

Szószhoz

  • 70 g majonéz
  • 150 g tejföl
  • 1 evőkanál aprított kapor
  • 0,5 mokkáskanál fehérbors
  • só
  • késhegynyi cukor vagy édesítő

Elkészítése

A pulykahúst vastagabb darabokra vágjuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és felforrósított, kevés olajon elősütjük (pici vizet öntsünk alá). Amikor a vizet elfőtte és megpuhult, pirítsuk le.

Készítsük el a macokot: a sütőtököt megpucoljuk, lereszeljük. Üssük bele a tojásokat, tegyük bele a fokhagymaport és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük. Kb egy púpos evőkanálnyit tegyünk kevés felforrósított olajba, lapítsuk el és süssük pirosra mindkét oldalát.

Készítsük el a szószt: a majonézt keverjük el a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, pici cukrot tegyünk bele, majd a kaporral keverjük simára.

A pulykahúst tegyük tányérra, mellé a macokot és öntsünk mellé a szószból.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulykahus-sutotok-macokkal-kapros-szosszal/