Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykahúsos-baconos rakott kel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta (80-90 dkg)
  • 30 dkg pulykamell
  • 2 szelet bacon
  • 1 dl barna rizs vagy jázmin rizs
  • 2 dl tejföl
  • 1 kicsi darab póréhagyma
  • 3 szelet paprika
  • 10 darab koktélparadicsom
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • só
  • őrölt bors
  • diónyi vaj
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítése

A káposztát felszeljük és sós, majoránnás, őrölt köményes vízben 5-6 percig főzzük.

A rizst előfőzzük. Nekem most maradék jázmin rizsem volt, de általában barna rizst szoktam használni.

A húst megmossuk, majd felkockázzuk és hagyjuk lecsepegni.

Közben bekapcsoljuk a sütőt.

A póréhagymát karikákra vágjuk, a paprikát felszeleteljük, majd az olajon megdinszteljük és rátesszük a húst, fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a koktél paradicsomokat és 2-3 percig pároljuk.

Egy jénai vagy kerámia tálat kivajazunk, majd aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a rizst, a hús darabkákat, a paradicsomot elrendezzük rajta, majd a káposzta másik felével beborítjuk.

A tetejére tesszük a tejfölt és az apró kockákra vágott bacont, majd 180 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük (sütési idő kb 20 perc).

Tálaláskor tejföllel kínáljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulykahusos-baconos-rakott-kel/