Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykahúsos lencseragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 400 g pulykamell
  • 250 g lencse
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 2 darab babérlevél
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál tejföl
  • kevés víz
  • só
  • bors

Elkészítése

Egy közepes méretű edényben a felaprított vöröshagymát kevés olajon elkezdjük pirítani. Amikor üveges a hagyma, akkor a kockára vágott pulykamellet is hozzáadjuk, átforgatjuk és felöntjük egy kis vízzel.

Beletesszük a babérlevelet, a felkockázott sárgarépát, sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús kezd megpuhulni a babérlevelet kivesszük és hozzáadjuk a lencsét, majd kevés vízzel felöntjük.

Ha az egész összefőtt, besűrűsödött és minden megpuhult, akkor ízlés szerint 1-2 teáskanál mustárt és 2-3 evőkanál tejfölt keverünk el a raguban, ezután készre főzzük és még melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulykahusos-lencseragu/