Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykahússal töltött tök recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab közepes méretű főzőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 kg pulyka darált hús
  • só
  • bors
  • 30 dkg sajt
  • 1 tojás

A kapormártáshoz

  • 1 csokor kapor
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg zabpehelyliszt
  • 4 dl tej
  • só
  • 2 teáskanál ecet
  • 1 teáskanál cukor

Elkészítése

A megtisztított hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig kevergetjük, majd fedő alatt kissé megpároljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.

A sajtból levágunk 8 szeletet, a többit lereszeljük és a húshoz keverjük.

A tököt alaposan megmossuk, egy tiszta kefével vagy mosogatószivaccsal át is súroljuk a héját, majd a 2 végét levágva, kb 2 cm-es karikákat vágunk belőle. Nekem 8 szelet lett, ekkor a közepükből a magházat eltávolítjuk, egy magas falú tepsibe tesszük a tökkarikákat és a sajtos-húsos töltelékkel megtöltjük, végül a korábban leszelt sajt szeletekkel borítjuk a tetejét.

A tepsibe kb 2 dl vizet öntünk és előmelegített 180 fokos sütőben kb fél óra alatt megsütjük.

A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a zabpehelylisztet, jól elkeverjük, világosra pirítjuk. A tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük, majd hagyjuk besűrűsödni. Közben ízesítjük sóval, cukorral, ecettel. A megmosott kaprot apróra vágjuk és a mártásba szórjuk. Ha szükséges még utánízesítjük.

Rizzsel és kapormártással kínáljuk a töltött tököt.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulykahussal-toltott-tok/