Hozzávalók:
- 20 dkg pulykamell
- 1 pohár zöldborsó
- 2 paradicsom
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 szál petrezselyem
- 1 csípős hegyes zöldpaprika
- 1 csili paprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- chiliszósz
- 1 tk liszt
- 1 dl víz
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A krumplit feltesszük főni héjában. A pulykamellet felkockázzuk, az újhagymát és a paprikát felkarikázzuk, a zöldjét félretesszük, a fokhagymát és a petrezselymet felaprítjuk.
Egy lábasban olajon megpirítjuk az újhagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a pulyka húskockákat, fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük, s öntünk rá vizet. Rövid ideig pároljuk, beletesszük a paprikát és a paradicsomot, belevágjuk a csili paprikát, és tovább pároljuk.
Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, rászórjuk a lisztet, s a petrezselyem felét, meglocsoljuk csiliszósszal. Összekeverjük, tálalunk.
[box style=”info”]Petrezselymes főtt burgonyával tálalhatjuk.[/box]