Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykamell koszorú recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamell
  • 20 dkg édesburgonya
  • 30 dkg kelbimbó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 10 dkg bacon
  • 1 evőkanál méz
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál mustár
  • kevés őrölt chili (kb fél kávéskanál)
  • só
  • bors

Elkészítése

A pulykamellet kockákra vágtam, fűszereztem sóval és borssal. Picit hagytam állni.

Addig az édesburgonyát kisebb darabokra vágtam és feltettem főni sóval és borssal.

A kelbimbókat megpucoltam és fokhagymás-vajas vízben feltettem főni. Kicsi sót és borsot szórtam még bele.

A kockára vágott bacont megpirítottam, kiszedtem a serpenyőből, majd a kisült szalonna zsírján lesütöttem a pulykamell kockákat.

Az öntethez a mézet, a friss citromlevet, mustárt, sót, borsot és őrölt chilit összekeverem, majd picit állni hagytam a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

Amikor megfőttek/ megpárolódtak a zöldségek, leöntöm róla a vizet.

Egy tányérra helyeztem kör alakban a rukkolát, meglocsoltam egy kevés öntettel, elosztottam rajta a főtt kelbimbót, édesburgonyát és a sült pulykamell kockákat, majd megszórtam a sült baconnel.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulykamell-koszoru/