Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykamell pillangó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darab vékonyabbra szelt pulykamell (kb 20 cm hosszú 6 cm széles)
  • 2 kávéskanál pulyka fűszerkeverék
  • 1 darab bébi sütőtök
  • 2 evőkanál petrezselyem és metélőhagyma keveréke
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg finomliszt
  • 2 dl tej
  • 5 dkg kék sajt
  • kevés koriander és szerecsendió
  • 1 kávéskanál olívaolaj
  • bors
  • só

Elkészítése

A pulykaszeleteket 2 helyen felhasítjuk, kb 1 cm-t hagyva a felső szélén, majd összefonjuk. A végét fogvájóval összetűzzük. Befűszerezzük és kevés vaj és olaj keverékben megsütjük, majd kevés citromlevet és vizet aláöntve megpároljuk.

A sütőtököt kisebb kockákra vágjuk,majd forró sós vízben megfőzzük (kb 20 perc alatt) és lecsepegtetjük, majd kivajazott jénai tálba beletesszük

Olvasztott vajon kissé megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel és fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, korianderrel, petrezselyemmel, metélőhagymával és rámorzsoljuk a kék sajtot, majd a sütőtökre öntjük.

Meglocsoljuk az olívaolajjal és hideg sütőbe toljuk majd 200 fokon megsütjük, amíg a teteje pirulni nem kezd, ez kb 15 perc.

Tálaljuk: a tányér közepére a hús kerüljön, a két szélére a csőben sült sütőtök és az aljára néhány szelet savanyított cékla.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulykamell-pillango/