Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykamell rolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab pulykamell

Aromatizált vaj

  • 50 g parmezán
  • 100 g vaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál rozmaring
  • 1 evőkanál mustár
  • só
  • bors

Víz, amiben párolódik

  • víz
  • 3 db babérlevél
  • só
  • bors

Fokhagymás olaj

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése

Az első lépés az aromatizált vaj elkészítése. A hozzávalókat egy mini robotgépbe tesszük, hogy a turmixolás által homogén masszát kapjunk. Sózzuk, borsózzuk ízlés szerint.

Fontos megjegyzés, hogy a vaj szobahőmérsékletű legyen.

Második lépés a pulykamell előkészítése. Amennyiben valaki olyan pulykamellet használ, amelyen még rajta van a bőre, az ne távolítsa el, mert sütés közben ropogóssá válik és még izgalmasabbá teszi az ételt.

Megtisztítjuk a pulykamellett és egy éles pengéjű késsel, határozott mozdulatokkal kettőbe hasítjuk, mint egy könyvet de nem vágjuk át. Ez után még egyszer kettőbe hasítjuk a két-két fél részt.

Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és óvatos mozdulatokkal rákenjük az aromatizált vajat. Vigyázzunk, ne kenjük meg a széleket is, különben kifog folyni a töltelék. Rászorjuk a parmezánt, majd határozott mozdulatokkal feltekerjük jó szorosan.

Egy zsineggel jó szorosan megkötjük és belehelyezzük a tepsibe. Öntünk hozzá egy kis vizet és 2-3 babélevelet teszünk bele. Összeaprítunk egy gerezd fokhagymát és összekeverjük a 2 kanál olajjal, majd megkenjük a tekercs tetejét. Ezt megismételhetjük többször is a sütés ideje alatt.

Előmelegített sütőben, 1-1,5 órát sütjük 200 fokon.

Rizses zöldséggel és fokhagymaszósszal tálaltam.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulykamell-rolad/