A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, és szárnyas fűszerrel ízesítjük. Ha konzerv gyümölcsöt használunk, alaposan lecsepegtetjük, a friss gyümölcsöket felkockázzuk. A pulykaszeleteket kevés olajon serpenyőben vagy grillen megsütjük. Egy másik serpenyőben, olívaolajon megpirítjuk a cukrot aranybarnára, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket, és átforrósítjuk (de nem pároljuk meg). Levesszük a tűzről, ráöntjük a rumot, és óvatosan meggyújtjuk, hogy az alkohol elillanjon – ügyeljünk, mert belobban és színtelen lánggal ég.
Tálaláskor a gyümölcsöt a hús mellé halmozzuk, köretként rizst vagy főtt burgonyát kínálunk mellé. Gyerekek is bátran fogyaszthatják, mivel az alkohol elpárolog, csupán az aromája marad meg.
Jó étvágyat kívánok hozzá!