Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykamell roston flambírozott gyümölcsökkel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet pulykamell
  • 1 kg gyümölcs (alma, narancs, banán stb. )
  • só
  • szárnyas fűszerkeverék
  • olívaolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 0,5 dl rum

Elkészítése

A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, és szárnyas fűszerrel ízesítjük. Ha konzerv gyümölcsöt használunk, alaposan lecsepegtetjük, a friss gyümölcsöket felkockázzuk. A pulykaszeleteket kevés olajon serpenyőben vagy grillen megsütjük. Egy másik serpenyőben, olívaolajon megpirítjuk a cukrot aranybarnára, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket, és átforrósítjuk (de nem pároljuk meg). Levesszük a tűzről, ráöntjük a rumot, és óvatosan meggyújtjuk, hogy az alkohol elillanjon – ügyeljünk, mert belobban és színtelen lánggal ég.

Tálaláskor a gyümölcsöt a hús mellé halmozzuk, köretként rizst vagy főtt burgonyát kínálunk mellé. Gyerekek is bátran fogyaszthatják, mivel az alkohol elpárolog, csupán az aromája marad meg.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulykamell-roston-flambirozott-gyumolcsokkel/