Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykamell steak körte tócsnival, kecskesajt mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 4 személyreHús

  • 600 g pulykamell filé
  • bors
  • só

Tócsni

  • 3 darab körte (kb 600 g)
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • csipet cukor
  • csipet só

Mártás

  • 150 g natúr kecskesajt
  • 200 ml főzőtejszín

Elkészítése

A körtéket alaposan megmossuk, megpucoljuk, magházát kiszedjük és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük, nagyon pici sóval, cukorral összekeverjük és félretesszük amíg a húst elkészítjük.

A pulykamell filét 1-1,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy felforrósított serpenyőben, kevés olajon megsütjük, oldalanként kb 4-5 perc alatt.

Közben ha a körténk levet eresztett, picit kinyomkodjuk, hozzákeverjük a lisztet és a tojásokat.

A körtés masszát serpenyőbe halmozzuk és kevés vajon aranybarnára sütjük mindkét oldalát.

A húsból visszamaradt olajra tesszük a kecskesajtot, amit olvadásig melegítünk, majd felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük (én nem szoktam már fűszerezni, nekem a sajt is elég sós).

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulykamell-steak-korte-tocsnival-kecskesajt-martassal/